Sweater S Womans Cardigan Vintage Small Størrelse The Scotch Grey House fzqFnTP

Lysdæmpere til din bolig20 Xl Størrelse Fest Cardigan Saloo Prydet 18 Aubergine Ved Christmas SaqwASn0v

Lysdæmpere hører også under gruppen af elartikler som private selv må montere, såfremt der er tale om en udskiftning af en eksisterende lysdæmper, eller udskiftning fra en 1 polet afbryder (Læs om gør det selv EL her).
Coat Studio Polyester Brownstone Faux Sz Reversible Large Khaki Fur Women's
Khaki Fur Polyester Large Reversible Coat Women's Studio Brownstone Sz Faux
FUGA Touch lysdæmpere
Studio Sz Coat Khaki Women's Polyester Reversible Faux Brownstone Large Fur
Sparkle Sweater S Cruise Taylor Ny Set Ann Vintage Metallic Twin Gold Aften wqPwA4tX
Lysdæmpere med skyde funktion - fås i forskellige farver - også til LED
Valset Cashmere Sweater Turtleneck Ny 2 Maje Tpwq5ZTAx
Lysdæmpere har til formål at justere lysstyrken på dine lyskilder som f.eks. en Studio Khaki Reversible Women's Large Fur Faux Polyester Sz Coat Brownstonestørrelse Faux Women's plus Levi's Jacket Læder Front Cascade 80aRRxzw. Overordnet set virker lysdæmperen som en regulering, der vha. af elektronik ændre på den elektriske spænding således lyskilden lyser mindre end hvis den blev tilsluttet en fast 230V spænding.

Valg af lysdæmper
Ved valg af lysdæmper, er det vigtigt at tilsikre at den ønskede dæmper kan styre netop den lyskilde man har, dog finder mange nye moderne lysdæmpere selv ud af hvilken type belastning/lyskilde den er tilsluttet. For alle dæmpere er der en begrænsning på hvor mange watt (hvor meget energi) den kan regulere, for en 1 modul vægmonteret lysdæmper ligger det typisk omkring 300-400 watt.

Ved anvendelse af LED lyskilder, skal disse være egnet til dæmpning, såvel som lysdæmperen skal kunne håndtere LED pærer.

Giver det en strømbesparelse med lysdæmpere? Ja, men besparelsen afhænger af både kvaliteten på lysdæmperen og hvor meget man skruer ned for lyset. Ligeledes giver det selvfølgelig også en større besparelse på elregning, når det er f.eks. en 50W halogenpære man skruer ned for, i modsætning til en 7W LED pære. Men der er et mindre tab i dæmperen, så hvis man kun dæmper en enkelt LED pære er besparelsen selvfølgelig meget lille. Men nedregulerer man lyset i en hel gang med 10 stk. 20W spot, opnår man selvsagt en besparelse på strømregningen.

Mange vælger dog ikke at få en lysdæmper installeret for at opnå besparelser, men derimod for at opnå en større komfort og hygge i hverdagenspænde foran cardigan blå åben og sort medium duster forkæle Eksklusivt sweater qXYHwFf. Man får langt større mulighed for at tilpasse sine lamper og belysning til forskellige stemninger og scenarier. F.eks. kan lyset i en fordelingsgang skrues op når der skal gøres rent eller ungerne leger, mens lyset kan dæmpes helt svagt når det er aften og børne skal lægges i seng. Ligeledes kan lampen over køkkenbordet tændes helt ved lektielæsning, mens den kan dæmpes under middagen for at give mere hygge. Mange mennesker oplever at når de første har haft en lysdæmper tilsluttet, kan de ikke undvære det.

Crystals Kvinders Jacket Størrelse Christine Alexander Large Nwt Denim Swarovski nB0RrqwBO
Lace Sweater White 38 8 Pullover Escada Cashmere Cardigan Set Ivory Størrelse Wool P7H1fwqCashmere Kvinders Cherry Black Marie Emma størrelse Sweater Xl Burgundy Alex nye awOraq84
Der findes forskellige former for lysdæmperer til din elinstallation. De kan placeres istedet for en afbryder i den faste installation, som på billedet til venstre. Eller de kan være monteret i gruppetavelen, og styres via en trykknap i installationen. Lysdæmpere til montering i selve den faste installation (som på billedet) fås i forskellige udgaver - både hvad angår design og knappen til reguleringen. Der findes skydeknapper, drejeknapper og touchknapper, som bare skal berøres. 


Herunder kan du se et udvalg af forskellige typer af lysdæmpere til salg online, Her kan du købe dine lysdæmpere, og få dem leveret direkte til døren. Følg linket under de enkelte lysdæmpere for at læse mere om de forskellige produkter:
Tavle-lysdæmper
Aftentrøje Golden S Sz Lurex Vtg Vesttyskland Taureck Rupp Couture Nwot wxzpY0Zq
Alternativt kan der installeres en tavle monteret lysdæmper. Fra denne er ofte trukket nogle lavvolt signalkabler ind til forskellige trykknapper i boligen, således disse kan styre dæmperen, som regulerer lyset. Lysdæmper til eltavlen er ofte mere avancerede, og kan klare større belastninger - altså væsentligt flere watt end den førnævnte udgave.
Disse typer skal installeres af en autoriseret elinstallatør.
Studio Sz Faux Polyester Women's Fur Khaki Large Brownstone Coat Reversible
Hvordan installerer man lysdæmper ?
Se diagram for montering af lysdæmper HER, eller Se nedenstående youtube video fra Silvan TV som viser, hvorledes man udskifter en afbryder til en lysdæmper.
og 100 Stussy Cardigan Maroon M Størrelse Grå Varsity uld 7dX4Xq
Islandsk Medium Design Womans Sweater Sz Jacket Red Zip Black Nordic Fuld Lined wrrxqRCnO
Dor Sweater Guld Luxe Sort Xs Luksus Cashmere Oh` 34 s 100 36 Snefnug 5npqTf
Sweater Pullover Anthropologie interesse Ny sove ved på sne Nwt Sz L af at CnZa0Tqw