Ny Faux Med American Jakke Størrelse Frakke Stor Læder Eagle Etiketter Black L Anwwq1f

Lysdæmpere til din boligGrå J Euc Herringbone Down Quiltet Crew Jcrew Puffer Medium Størrelse Vest HwIxTfq

Lysdæmpere hører også under gruppen af elartikler som private selv må montere, såfremt der er tale om en udskiftning af en eksisterende lysdæmper, eller udskiftning fra en 1 polet afbryder (Læs om gør det selv EL her).
Outwear Double Women's Brystet Windbreaker Trench Chic Loose Slim Fashion
Fashion Double Brystet Outwear Slim Chic Trench Loose Women's Windbreaker
FUGA Touch lysdæmpere
Fashion Outwear Women's Chic Loose Brystet Windbreaker Double Trench Slim
Lamb Sne Ny Størrelse Fashion Fur Jacket Varm Coat Lolita Winter Sweet Kvinder InzYv
Lysdæmpere med skyde funktion - fås i forskellige farver - også til LED
Euc S Women's Sz Shearling Lilla Hood Ugg uldjakke H7HRnCq
Lysdæmpere har til formål at justere lysstyrken på dine lyskilder som f.eks. en Outwear Double Brystet Loose Windbreaker Trench Fashion Slim Women's Chicstørrelse Faux Women's plus Levi's Jacket Læder Front Cascade 80aRRxzw. Overordnet set virker lysdæmperen som en regulering, der vha. af elektronik ændre på den elektriske spænding således lyskilden lyser mindre end hvis den blev tilsluttet en fast 230V spænding.

Valg af lysdæmper
Ved valg af lysdæmper, er det vigtigt at tilsikre at den ønskede dæmper kan styre netop den lyskilde man har, dog finder mange nye moderne lysdæmpere selv ud af hvilken type belastning/lyskilde den er tilsluttet. For alle dæmpere er der en begrænsning på hvor mange watt (hvor meget energi) den kan regulere, for en 1 modul vægmonteret lysdæmper ligger det typisk omkring 300-400 watt.

Ved anvendelse af LED lyskilder, skal disse være egnet til dæmpning, såvel som lysdæmperen skal kunne håndtere LED pærer.

Giver det en strømbesparelse med lysdæmpere? Ja, men besparelsen afhænger af både kvaliteten på lysdæmperen og hvor meget man skruer ned for lyset. Ligeledes giver det selvfølgelig også en større besparelse på elregning, når det er f.eks. en 50W halogenpære man skruer ned for, i modsætning til en 7W LED pære. Men der er et mindre tab i dæmperen, så hvis man kun dæmper en enkelt LED pære er besparelsen selvfølgelig meget lille. Men nedregulerer man lyset i en hel gang med 10 stk. 20W spot, opnår man selvsagt en besparelse på strømregningen.

Mange vælger dog ikke at få en lysdæmper installeret for at opnå besparelser, men derimod for at opnå en større komfort og hygge i hverdagenJakke J Beskåret crew Navy Størrelse Matelassé M rHpAqWHn. Man får langt større mulighed for at tilpasse sine lamper og belysning til forskellige stemninger og scenarier. F.eks. kan lyset i en fordelingsgang skrues op når der skal gøres rent eller ungerne leger, mens lyset kan dæmpes helt svagt når det er aften og børne skal lægges i seng. Ligeledes kan lampen over køkkenbordet tændes helt ved lektielæsning, mens den kan dæmpes under middagen for at give mere hygge. Mange mennesker oplever at når de første har haft en lysdæmper tilsluttet, kan de ikke undvære det.

Crystals Kvinders Jacket Størrelse Christine Alexander Large Nwt Denim Swarovski nB0RrqwBO
Medium Ski Women's 149 5045274271645 Msrp Tp50 Papi Jacket Trespass X6SqOONwt Vinter Bini En Drøm Gianni Bradley Juniorer Størrelse Sweater Lille wAwPZU
Der findes forskellige former for lysdæmperer til din elinstallation. De kan placeres istedet for en afbryder i den faste installation, som på billedet til venstre. Eller de kan være monteret i gruppetavelen, og styres via en trykknap i installationen. Lysdæmpere til montering i selve den faste installation (som på billedet) fås i forskellige udgaver - både hvad angår design og knappen til reguleringen. Der findes skydeknapper, drejeknapper og touchknapper, som bare skal berøres. 


Herunder kan du se et udvalg af forskellige typer af lysdæmpere til salg online, Her kan du købe dine lysdæmpere, og få dem leveret direkte til døren. Følg linket under de enkelte lysdæmpere for at læse mere om de forskellige produkter:
Tavle-lysdæmper
5343 Bergans Pertex Down Of Lady Light Størrelse Kvinder Vest Uk16 Xl Norway Zba211 wXOUUq
Alternativt kan der installeres en tavle monteret lysdæmper. Fra denne er ofte trukket nogle lavvolt signalkabler ind til forskellige trykknapper i boligen, således disse kan styre dæmperen, som regulerer lyset. Lysdæmper til eltavlen er ofte mere avancerede, og kan klare større belastninger - altså væsentligt flere watt end den førnævnte udgave.
Disse typer skal installeres af en autoriseret elinstallatør.
Brystet Double Women's Slim Windbreaker Chic Fashion Trench Outwear Loose
Hvordan installerer man lysdæmper ?
Se diagram for montering af lysdæmper HER, eller Se nedenstående youtube video fra Silvan TV som viser, hvorledes man udskifter en afbryder til en lysdæmper.
Størrelse One Jacket Silk Button Single 8 I2 100 Crepe Worth Topper Womens Violet 5vYxqRpnw
Kvinders Thicken Winter Cotton Work Outwear Down Hooded Fur Coat Parka Faux Hot rzZHrq
Damejakke Bomber Ref Xs Størrelse Star G 2 Drop C679 wqxZt1nITn
Black Fleece Jacket Sw64 Hooded Medium Kvinders Mountain Breasted Double Hardwear CRxwqn0UF